top of page

Taket lyser upp i olika färger beroende på vilken typ av verksamhet som pågår. Intensivt pumpande i takt med liveföreställningen eller långsamt pulserande som lugn andhämtning under arbetstid. Visa vad som händer inne!

Hur kan vi göra Bagis Folkets hus synligt?

Många går nog förbi Bagis Folkets Hus utan att ha en aning om allt fantastiskt som händer här. Kanske kan konstnärliga ljuseffekter i entrétaket locka till besök och engagemang?

 

På natten kanske det pulserar ett svagt varmt ljus som andhämtningen hos någon som sover lugnt. När det är odlingstema så kanske det lyser grönt som ett vajande lövverk ovanför huvudet. När det är liveframträdande så pulserar kanske ljuset i intensiva kulörer för att sedan mattas av när föreställningen är slut.

Det finns fyra grundinställningar som man når med enkla knapptryckningar. Öppet, stängt och publik aktivitet & live-ljus. Men vill man skapa sitt personliga uttryck med färger och sekvenser så är det fritt fram.

Budgeten för materialet är ca 1600 kr för maskinen som skapar ljuseffekter. Plexiglas i taket för 1000 kr per kvm. LED strips i varje fack för ca 40 kr per meter.

 

Antagligen behövs inget bygglov sökas eftersom det bara är belysning i innertaket.

 

Plexiglaset monteras utanpå befintligt tak, så ingen åverkan sker på taket som kan återställas om fastighetsägaren kräver det.

 

Viss begränsad elkoppling krävs (men kanske kan vi köra på solceller om elektrikern trilskas).

/Peter Santesson, 073-380 57 89

bottom of page